Home

Gebruiksvoorwerpen

Naast het maken en ontwerpen van sieraden heb ik als afwisseling de behoefte om op grotere schaal te werken. Dit manifesteert zich in gebruiksvoorwerpen zoals: lampen en tassen. De aanleiding hiervoor is vaak de titel van een tentoonstelling of een thema voor een bepaalde gelegenheid,bijvoorbeeld een jubileum van een galerie.

 

werk tentoonstelling opdrachten

3D print
 
Tentoonstelling "Het gebruik"
Voor de tentoonstelling "Het gebruik", een tentoonstelling van de V.E.S (vereniging edelsmeden en sieraadontwerpers) in het Stedelijk museum in Amsterdam, heb ik een serie lampen ontworpen en gemaakt. De vorm van deze lampen is gebaseerd op een gelijkzijdige driehoek. De verlichtingsbron is een TL-lampje . Door zijn vorm is het mogelijk de lamp in een hoek van een ruimte te plaatsen. Wanneer de lamp aan is, licht hij deze hoek aan waardoor een zeer ruimtelijk effect ontstaat.

Expositie bij DSM in Heerlen
Voor een expositie bij DSM in Heerlen heb ik drie lampen gemaakt uitgaande van vierkant, driehoek en cirkel. Deze vormen, gemaakt uit MDF, heb ik gecombineerd met een lijn: de TL-lamp. Het snoer van de lamp is duidelijk zichtbaar en vormt als het ware een dunne omschrijvende lijn die het geheel min of meer afbakent waardoor een ruimtelijke totaalvorm ontstaat.

 

"Voor binnen en buiten"
Luidde het thema van de sieradententoonstelling ter gelegenheid van het derde lustrum van galerie Beeld & Aambeeld. Voor deze gelegenheid heb ik een drietal tasvormen ontworpen en uitgevoerd.

Reisnecessaire
De maat van de reisnecessaire was de ruimte, die tot mijn beschikking stond om de reis naar de 21ste eeuw te ondernemen.
De vraag was om alles wat belangrijk voor mij is een plaats te geven in deze reisnecessaire.

-Mijn werk van afgelopen 20 jaar neem ik mee, fragmenten van sieraden, verpakt in een kleine vritrine.
-Ook de natuur, flora en fauna geassembleerd in een soort reliek.
-De muziek, magnetische sporen op cassette.
-Foto's, dierbare herinneringen, opgeslagen op diskette kunnen zichtbaar gemaakt worden d.m.v de computer.
-Om er even tussen uit te kunnen, een kubus die een rugzak in zich herbergt. Het onderste deel is de toekomst, hierin  zit een halssierraad.