Home

 

Kunsttour
   Kasteel Holtmeulenstraat 9
   Kasteel Schaloenstraat 8

   Zaterdag 26 nov. en Zondag 27 nov
                12.00-17.00 uur

Rondje Watertoren Schimmert
   24 april 2022

Atelier Anja Ysermans
   Oude Maastrichterweg 40
   6271 EA Gulpen

www.anjaysermans.nl

Open dagen atelier en tuin 2022:

ēPinksteren zo 5 juni en ma 6 juni

Zondag
12, 19, 26 juni
Zondag
3,10,17,24 juli
Openingstijd:
14.00 tot 17.00 uur.Het werk dat ik hier laat zien zijn sieraden en lampen die tot stand zijn gekomen door gebruik te maken van 3D print techniek. De vormgeving van de sieraden die ik maak, ontstaat vaak uit de keuze van het materiaal.
De beperkingen en de mogelijkheden van de materialen en de geŽigende technieken van bewerken en verwerken zijn bepalend voor de vorm van het sieraad.

Door gebruik te maken van de 3D print techniek lijkt haast alles mogelijk, sieraden in kunststof in div. kleuren eventueel gecombineerd met metaal of door het geprinte model te gieten in zilver of goud. Naast het maken en ontwerpen van sieraden heb ik als afwisseling de behoefte om op grotere schaal te werken. Dit manifesteert zich in gebruiksvoorwerpen zoals deze lampen 3D printen maakt een snelle ontwikkeling door en de toepassingsmogelijkheden zijn nagenoeg onbegrensd.

Een van de sterke mogelijkheden van deze manier om gebruiksvoorwerpen te ontwikkelen is het gemak van het maken van verbindingen. Voorheen moest je boren, lassen ,frezen en draaien. Nu is het mogelijk dmv. een tekening een voorwerp of verbinding te printen.